Đovani Gvideti (©MN Press)
Đovani Gvideti (©MN Press)

Gvideti saopštio spisak: Bez Tijane, Maje i Jovane, šansa mladim nadama

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 18:45

U sredu prvi meč protiv SAD

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti saopštio je spisak igračica na koje računa za prvu sedmicu Lige nacija 2023. u Antaliji.

Kako je ranije i najavljeno, Gvideti će za mečeve u Antaliju imati na raspolaganju nešto izmenjen sastav, pa tako neće biti nekih od najboljih igračica. Tačnije, Tijana Bošković, Maja Ognjenović i Jovana Stevanović su u dogovoru sa selektorom dobile duži odmor zbog velike potrošnje u svojim klubovima. Podsetmo, Tijana i Maja igrale su nedavno finale Lige šampiona gde su poražene upravo od Gvidetijevog Vakifa, dok je Jovana učestvovala u finalu plej-ofa u Italiji. Zbog toga će šansu dobiti mlade nade poput korektora Tare Taubner iz Crvene zvezde, blokera Hene Kurtagić iz obrenovačkog Tenta i primača Aleksandre Uzelac iz lajkovačkog Železničara. Sa ekipom će u Antaliju otputovati i primač Jovana Cvetković, s obzirom na lakšu povredu Sare Lozo.

Izabrane vesti

Seniorke Srbije će u Antaliju otputovati u ponedeljak, 29. maja ujutro letom preko Istanbula. Tamo će od 30. maja do 4. juna igrati protiv SAD, Turske, Poljske i Kanade.

Rivali Srbije kasnije u Braziliji biće Japan, Brazil, Tajland i Hrvatska, dok će potom u Suvonu igrati protiv Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske. Naše dame u takmičenju po grupama koje traje do 2. jula neće igrati protiv Italije, Holandije i Koreje.

-----------------------------

RASPORED SRBIJE - ANTALIJA

31. maj: Srbija – SAD (16.00)

1. jun: Srbija – Turska (19.00)

3. jun: Srbija – Poljska (13.00)

4. jun: Srbija – Kanada (16.00)

-----------------------------

Finalni turnir Lige nacija na programu je od 12. do 16. jula u Arlingtonu (Teksas)

Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje. Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.

Na Finalnom turniru učestvovaće osam reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala. Srbija je u prošlogodišnjoj Ligi nacija osvojila bronzu, a sve utakmice moći će da se isprate na televiziji Sportklub.

SPISAK REPREZENTACIJE SRBIJE

TEHNIČARI: Bojana Drča (Lenjingradka, Sankt Peterburg), Slađana Mirković (Alba Blaž, Rumunija).

KOREKTORI: Ana Bjelica (Targovište, Rumunija), Tara Taubner (Crvena zvezda).

LIBERA: Teodora Pušić (Rapid Bukurešt, Rumunija), Aleksandra Jegdić (Potsdam, Nemačka).

BLOKERI: Mina Popović (Galatasaraj Istanbul, Turska), Maja Aleksić (Valefolja, Italija), Hena Kurtagić (Tent, Obrenovac).

PRIMAČI: Bianka Buša (PTT Ankara, Turska), Sara Lozo (Saitama, Japan), Bojana Milenković (Alba Blaž, Rumunija), Katarina Lazović (Čukurova Adana, Turska), Aleksandra Uzelac (Železničar, Lajkovac).



tagovi

Đovani Gvidetiženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara